Raalte bakt voor elkaar een taart!

Het zal je maar gebeuren. Er wordt bij je aangebeld en een dorpsgenoot heeft voor jouw voordeur een heerlijke taart/cake neergezet. Het kan binnenkort zomaar gebeuren, want Bakburen is ook in deze coronatijd wederom van start gegaan in de gemeente Raalte.

Bakburen is normaliter een initiatief waarbij dorpsgenoten elkaar letterlijk en figuurlijk met een blik ontmoeten. Ontmoeten in de tijd van corona is nu iets lastiger. Toch is het bakken van een taart en deze bij een ander bezorgen, nog steeds mogelijk, als je je maar aan de regels houdt van het RIVM. Elkaar een hart onder de riem steken is juist in deze tijd ook erg belangrijk en wat is er nu leuker dan een taart te mogen ontvangen en er zelf ook een te bakken!

Hoe gaat het in zijn werk:
Een dorpsgenoot vult een blik met taart en geeft deze door. De ontvanger bakt vervolgens ook een taart die hij of zij vervolgens weer weggeeft. Bij het blik zit een boekje waarin je als bakker een wens of groet kunt schrijven. Wil jij in deze moeilijke tijd ook graag iets lekkers voor een ander bakken? En wil jij zelf een Bakburen starten in jouw buurt? Dat kan!

Neem contact op met opbouwwerker Anne Eilander van WijZ welzijn Raalte. a.eilander@wijz.nu of 06-1388 2293

You may also like...