AED

In Lierderholthuis en omgeving zijn 4 AED- apparaten geplaatst in vorstvrije kasten.

Hangplekken AED-apparaten (24 uur per dag beschikbaar):
1 Dorpshuis Lierderholthuis (links van de hoofdingang)
2 Fam Van Dam, Gravenweg 10
3 Jansen Wijhe B.V, Lierderholthuisweg 15 (gele toegangsdeur)
4 Manege / Stal Heerenbrink, Herenbrinksweg 3 (Loods rechts op het erf)

Trots laten de vele deelnemers hun certificaat zien.

Let op:

Bij locatie 1 zijn ook kinderpads (1 jaar – ca. 12-13 jaar). Bij de AED zit een instructie. Inwoners zonder AED-certificaat mogen ook het apparaat bedienen. Aarzel niet om het te gebruiken!!

SMS-AED-alert:
Samen met RAV-IJsselland en de gemeente Raalte functioneert ook in ons dorp AED-reanimatie-sms-alert. Als de meldkamer middels 112 is gewaarschuwd:
* worden er 2 ambulances op pad gestuurd;
* krijgt de 112 melder instructies over reanimeren;
* krijgen 5 personen in het postcodegebied een sms-oproep om te starten met reanimeren;
* krijgen 5 ersonen in het postcodegebied een sms-oproep om de AED te halen en naar het slachtoffer te gaan. Alleen personen die zich hiervoor hebben aangemeld krijgen een sms-bericht.

Tips:
• Basisschool. St. Nicolaas heeft een aantal teamleden, dat de cursus heeft gevolgd. Onder schooltijd en buiten de schoolvakanties kunt u ook contact zoeken met school: 0572-392017.
• Kijkt u eens op de site www.6minutenzone.nl, en hartslagnu.nl hier staat  interessante informatie over wat een AED kan betekenen!
• Kijk ook eens overdag, in alle rust, in het dorp waar u de AED- apparaten kunt vinden. Dan kunt u ze in geval van nood ook in het donker vinden!
• Wij zijn trots op de jeugd in ons dorp: velen van hen hebben al een cursus gevolgd en bezoeken ook trouw de herhalingsbijeenkomsten.