Training ‘GOED omgaan met dementie’

Kijk naar wat ik nog wél kan
Blijf met mij in gesprek
Geef mij duidelijke informatie
Denk met mij mee
Laat mij meedoen en genieten
 
(hartenkreten van mensen met dementie)
 
Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, gaat het om steeds meer mensen. Dat betekent dat we steeds vaker te maken krijgen met mensen met dementie. Daarom biedt de gemeente Raalte in samenwerking met Evenmens een training ‘GOED omgaan met dementie’ aan.
 
De training ‘Goed omgaan met dementie’ wordt gegeven op:
 
– Maandag 4 november van 13.30 uur – 16.00 uur in de schalm in Marienheem
– Woensdag 13 november van 13.30 uur tot 16.00 uur in het Dorpshuus Heino
– Woensdag 27 november van 19.00 uur tot 21.30 uur in de Belte Nieuw Heeten
De training is interessant voor mensen die in contact kunnen komen met mensen met dementie – voor iedereen dus. In de gratis training GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.
 
Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek. De training helpt je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geeft tips om er beter mee om te gaan.
 
Wilt u graag weten hoe u contact maakt met mensen met dementie? Zet deze datum dus alvast in uw agenda. Weet u zeker dat u komt? Dan kunt u zich direct aanmelden bij Evenmens via telefoonnummer: 0572-820997 of via de mail: info@evenmens.nl met vermelding van naam, emailadres en plaats waar u aan de cursus deel wilt nemen. De inschrijving kan tot 2 weken voor de genoemde datum!

You may also like...