Open dag zorgboerderij Zuz & zo

Boerderij Zuz & zo aan de Nieuwe Wetering 1 houdt zaterdag open dag. Dat is tegelijk met nog negen andere zorgbedrijfjes in Salland, die samen Kleinschalige Zorg Salland vormen. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Zuz & zo is een boerenerf met veel verschillende klussen. Erf, stal en weilanden moeten verzorgd, de dieren moeten elke dag gevoerd en beken worden, de tuin vraagt veel handen om alle groente, bloemen en kruiden te oogsten en de gasten op het terras mogen rekenen op een vers gezet kopje koffie.
Zaterdag laten de mensen van Zuz & zo zien hoe het er allemaal toegaat. En meer: het publiek kan deelnemen aan een workshop zelf kruidenthee samenstellen of kan de rondleiding doen met voorlichting over wisselteelt, pluktuin en kruidentuin. Met een beetje mooi weer geeft de imker een kijkje in de bijenkast. De cavia-fokkerij houdt een Miss Cavia-verkiezing. Verder is er info over hoe we werken met onze koeien, ezels, muildieren en paarden.

De jeugd mag zelf aardappels rooien en er friet van bakken. De creatievelingen mogen een dier schilderen, er is trekker-trekken en een griezelige speurtocht.

Uiteraard is de winkel open en kan op het terras weer onze vermaarde appeltaart worden gegeten, onder het genot van live-muziek.

 

 

 

 

 


Dag van de kleinschalige zorg
De tien bedrijven die meedoen aan de eerste opendag van de Kleinschalige Zorg Salland gaan met elkaar een competitie aan: kleinschalige zorg verbeeld. Het publiek kan op elke locatie op enige wijze uiting geven aan dit thema.

Bij Zuz & zo wordt het publiek gevraagd op camera een wens / opmerking / commentaar / hart-onder-de-riem of wat dan ook uit te spreken voor dit jonge samenwerkingsverband.

Zie de website www.kleinschaligezorgsalland.nl voor alle informatie. Of lees meer in de flyer: opendag 2012

You may also like...