Ontmoeting & Inspiratie

De protestantse en de katholieke geloofsgemeenschappen in Heino en Lierderholthuis nebben samen een brochure gemaakt waarin een aanbod aan pastorale activiteiten staan. Deze activiteiten zijn naast het ontmoeten ook bedoeld om elkaar vanuit verschillende geloofsgemeenschappen beter te leren kennen.
In deze brochure staan 2 activiteiten welke in het Dorpshuis van Lierderholthuis plaats vinden.

1 Kerk op stap.
Dinsdag 31 oktober is er voorafgaand aan een dagje Utrecht in het Dorpshuis een informatie en voorbereidingsavond. Dagje Utrecht is op donderdag 16 november. We bezoeken dan de historische stad Utrecht met o.a. zijn beroemde domkerk en het Aartsbisdom die aan de Maliebaan is gevestigd. Hier gaan we op de koffie bij bisschop Woorts. Hij vertelt ons het een en ander over het bisdom. Ook bezoeken we het Catharijneconvent. Het Catharijneconvent is een rijksmuseum voor religieuze kunst in Utrecht. Omdat we met de trein reizen, bestaat de groep uit maximaal 20 personen.

2 Nieuw Sion; wat was, is, en wordt het.
Nadat eind 2015 de monniken Trappisten verhuisden naar Schiermonnikoog wordt Nieuw Sion nu beheerd door een oecumenische gemeenschap. Zij willen nu het klooster behouden als plaats van religie en bezinning. Daarom komt Peter Dullaert als voorzitter van stichting Nieuw Sion in Diepeveen op dinsdag 7 november hierover vertellen. Door een power point presentatie krijgen we inzicht in wat Nieuw Sion nu is, en wat het wordt. Ook laat Peter ons een film zien hoe het was in het klooster toen de monniken hier nog woonden. Eind mei 2018 bezoeken we Nieuw Sion. Tijdens dit bezoek krijgen we een rondleiding in het klooster en door de tuinen.

You may also like...