Nationale ziekendag 2016

“Onder het motto ‘Zoveel meer!’ wordt dit jaar de Nationale Ziekendag, een initiatief van de Zonnebloem, op zondag 11 september gehouden. Het doel van deze dag is om het contact tussen zieken, mensen met een beperking en gezonde mensen te bevorderen en er voor te zorgen dat we niet vergeten dat wij als mensen – ziek en gezond – samen door het leven gaan. De plaatselijke afdeling van de Zonnebloem (Heino – Laag Zuthem – Lierderholthuis) is al met de voorbereidingen begonnen. Onze afdeling is voorafgaand aan en tijdens dit weekend actief.”, zo laat de Zonnebloem, afd. Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis weten.

Zonnebloemkraam op Marktplein
Zo staat onze afdeling in het kader van de Nationale Ziekendag op zaterdag 10 september met een kraam op het Marktplein in Heino. Van 10.00 uur tot 15.00 uur kunnen daar presentjes worden afgehaald die u kunt brengen bij een langdurig zieke, iemand met een beperking of een hulpbehoevende oudere. Mensen die iemand kennen die tot deze doelgroep behoort, kunnen op deze dag bij de kraam terecht. Vrijwilligers van de Zonnebloem staan u graag te woord.

Zaterdagochtend 10 september brengen de vrijwilligers van de Zonnebloem een presentje naar de bewoners van het Solace Care Hotel.
Het Wooldhuis Maandagochtend 12 september brengen de kinderen van basisschool De Dolfijn een presentje naar de bewoners van Het Wooldhuis.

Presentje meenemen na kerkdienst
Wie in het weekend van 10 en 11 september een kerkdienst bijwoont in Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis, wordt eveneens in de gelegenheid gesteld om een presentje mee te nemen en te brengen naar een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende oudere, want ook in de kerken staan de presentjes klaar, voorzien van naam en adres.

Motto
Elk jaar krijgt de Nationale Ziekendag een thema mee. Dit jaar is het motto ‘Zoveel meer!’. U kunt dit motto in praktijk brengen door een presentje naar een zieke of hulpbehoevende medemens te brengen. Weet u zelf niet iemand die u met een presentje kunt verrassen, onze afdeling van de Zonnebloem zorgt ook voor adressen waar de presentjes naartoe gebracht kunnen worden. U doet toch ook mee?

Namen doorgeven
Om namen door te geven van mensen die in aanmerking komen voor een presentje, staan er enkele mandjes in de Nicolaaskerk te Heino. Hierin kan men een briefje met naam en adres van de betreffende persoon deponeren.

Voor inlichtingen en het doorgeven van namen kan men ook bellen of mailen naar: Ria Lugtenberg [com. Nationale Ziekendag De Zonnebloem] Tel. 0572-392637, e-mail: ria.lugtenberg@hotmail.com.

You may also like...