MEE op weg met een maatje

MEE IJsseloevers zoekt vrijwilligers voor het project MEE op Weg in Raalte. Misschien iets voor u? In deze brief leggen we graag uit wat het project inhoudt en nodigen we u van harte uit voor de informatiebijeenkomst op donderdag 12 mei a.s.

Wat houdt het in?

In het vervoersproject MEE op Weg oefent een deelnemer samen met een maatje een verkeersroute die hij/zij wil leren afleggen. Als maatje leert u mensen met een beperking zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. U oefent samen hoe de deelnemer met de bus naar school of werk rijdt. Of hoe hij/zij moet fietsen naar de sportvereniging. U kunt zich voorstellen wat een kick het geeft als dat na een paar keer oefenen zelfstandig lukt. Het project heeft al heel wat deelnemers zelfstandig op weg geholpen. Het is zelfs zo succesvol, dat we maatjes te kort komen!  

Meedoen in de maatschappij
MEE op Weg geeft de deelnemer zelfvertrouwen en de mogelijkheid om weer zelfstandig mee te doen in de samenleving. En wist u dat maar liefst 70% van alle deelnemers na het project daadwerkelijk zelfstandig blijft reizen? Eén van de vrijwilligers vertelde onlangs: “Mijn ervaring is dat de deelnemers ontzettend trots zijn als ze na afloop van het project zelfstandig kunnen reizen. Het zelfvertrouwen dat ze hiervan krijgen stralen ze ook uit in het dagelijks leven. Dat geeft mij een voldaan en goed gevoel.”

Doe ook mee!
Lijkt het u leuk om als maatje een deelnemer te begeleiden? Meld u zich dan aan bij Paulien Zandbelt van Vrijwilligerspunt Raalte. Wilt u eerst meer informatie, kom dan naar de informatiebijeenkomst over MEE op Weg op donderdag 12 mei a.s. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vrijwilligerspunt Raalte van 19.30-20.30 uur in vergaderzaal De Heide in het Kulturhus (eerste verdieping) in Raalte. Aanmelden als vrijwilliger en voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk vrijdag 29 april via een e-mail naar pzandbelt@landstede.nl of bel naar 06-10352558.

Meer informatie vindt u op www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl/vrijwilliger-meeopweg.
We verwelkomen u graag  op donderdag 12 mei a.s.!

Met vriendelijke groet,

Team MEE op Weg Raalte, MEE IJsseloevers en team Vrijwilligerspunt Raalte

 

You may also like...