Koffer vol met koper

Op dinsdag 31 mei en donderdag 2 juni kregen de leerlingen van groep 4 tot en met 6 van Basisschool St Nicolaas en Basisschool de Linde een muziekworkshop van Marcel v/d Wulp (docent Muziekvereniging Salland) en beroepsmuzikant Herman Nijkamp. Herman Nijkamp is als vocalist en als trompettist actief bij diverse bezettingen en trad op in binnen en buitenland. Daarnaast was hij actief in de Millennium big band waarmee hij verschillende artiesten begeleidde en diverse CD’s heeft opgenomen.

Tijdens de muziekworkshop zijn de leerlingen actief aan de slag gegaan met de grote ontdekkingstocht naar de diversiteit aan instrumenten. En kun je geluid krijgen uit een tuinslang?

Donderdag 9 juni is er weer een voorspeelavond bij de Muziekvereniging waar de lessers laten horen wat ze allemaal geleerd hebben. Mocht je interesse hebben om ook een instrument te spelen, kom dan vanaf 19.00 uur langs op deze open voorspeelavond. Je kunt hier ook zelf diverse instrumenten uitproberen.

 

 

IMG_6865  IMG_6872 IMG_6873  IMG_6867

 

Zit je in groep 4 tot en met 7 van de basisschool en houd je van muziek? Vind je het leuk om te zingen, te spelen of te bewegen op muziek? Dan is Algemene Muzikale Vorming (AMV) iets voor jou! Muziekvereniging Salland biedt kinderen de  mogelijkheid een eenjarige AMV cursus volgen. Er wordt  natuurlijk veel gezongen en gespeeld maar je leert ook over maat, ritme, toonhoogte en instrumenten.

De leerlingen krijgen bij Muziekvereniging  Salland professioneel les van deskundige en enthousiaste instructeurs. De eenjarige cursus loopt van oktober tot en met mei en wordt aangeboden voor slechts € 90,-. De cursus wordt gegeven in groepsverband op de woensdagen in het Dorpshuis van Lierderholthuis.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de cursus, meld je dan aan door te mailen naar mail@muziekverenigingsalland.nl.

 

You may also like...