Jongeren en eenzaamheid

Lisa(18): ‘’ Mensen denken vaak dat ik veel vrienden heb, omdat ik actief ben op Instagram en Facebook en daar veel vrienden heb. In werkelijkheid heb ik bijna geen vrienden om leuke dingen mee te doen en ben ik vaak alleen thuis’’.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zichzelf eenzaam voelt. In september dit jaar is er een Landelijk Meldpunt voor eenzame jongeren gelanceerd.
Maar ook lokaal gebeurt er van alles om het thema ‘Eenzaamheid’ onder de aandacht te brengen. De Kern maatschappelijk werk en het jongerenwerk van WijZ welzijn Raalte slaan de handen ineen om samen te strijden tegen eenzaamheid onder jongeren.
Op vrijdagavond 8 november a.s. starten zij met een gezellige avond voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die zich eenzaam voelen. Het is de bedoeling dat het niet bij een eenmalige gezellige avond blijft. Tijdens de avond, zal in overleg met de jongeren,
gekeken worden waar behoeften liggen om een vervolg te geven aan de gezellige avond.

Eenzaamheid is niet iets waarvoor je je hoeft te schamen, legt jongerenwerker Ilse Waanders uit. Het is beter om het gevoel te erkennen en op te gaan naar een manier om van dat vervelende gevoel af te komen.
Het is ook mogelijk om met ons in gesprek te gaan, zonder dat je naar de gezellige avond komt, vult maatschappelijk werkster Karin Grendel aan.

Heb jij bovenstaande tekst gelezen en herken jij je hierin? Wij vinden het leuk om jou te ontmoeten. Graag even aanmelden via eenzamejongeren@gmail.com of stuur een WhatsApp naar 06 – 32 45 23 17.
Als je je aanmeldt, maken we graag eerst met jou kennis en kun jij met ons kennismaken. Dit maakt het voor jou makkelijker om naar de gezellige avond te komen.

You may also like...